Twee werken van H&R Reisinger nu te zien


20 september 2024
Vanaf deze week tonen wij twee werken van Roman en Henriette Reisinger. Het duo, bekend om hun realistische stillevens, presenteert een reeks nieuwe schilderijen die zowel bloemstillevens als alledaagse objecten in hun  stijl vastleggen.


Henriette bedenkt de concepten, terwijl Roman ze met grote precisie en oog voor detail op het doek brengt. De werken onderscheiden zich door het subtiele spel van licht en schaduw, en de technische perfectie waarmee de objecten bijna fotografisch tot leven komen.


De werken zijn uitgevoerd in giclées. Dit zijn hoogwaardige kunstdrukken die worden gemaakt met behulp van een speciale inkjetprinter. Dit proces maakt gebruik van lichtechte pigmentinkten en zuurvrij papier of canvas, waardoor de kwaliteit en levensduur van de afdruk vergelijkbaar is met die van een origineel kunstwerk. De term "giclée" komt van het Franse woord voor "spuiten" of "vernevelen", verwijzend naar de manier waarop de inkt op het oppervlak wordt aangebracht.

Voor de kunstenaars Roman en Henriette Reisinger bieden giclées een uitstekende manier om hun werk toegankelijker te maken voor een breder publiek, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het origineel. Omdat de details en kleuren nauwkeurig worden gereproduceerd, blijven de nuances van het originele schilderij behouden, van de subtiele schaduwen tot de fijne texturen. 


De expositie bij Bastiaansen Wonen is te zien in de showroom. We nodigen u van harte uit om langs te komen.